Bărbații au început să acorde din ce în ce mai mare atenție aspectului fizic. Chiar dacă nu pierd ore în șir în fața oglinzii, sunt preocupați de felul în care arată. Iar atunci când merg la serviciu, își pregătesc de seara ținutele business, pentru a fi impecabili. Faptul că sunt buni organizatori îi ajută și la capitolul vestimentație. Probabil că nu o să auzi niciodată un bărbat spunând că nu are cu ce se îmbrăca, deși în fața lui sunt 4 costume, 5 cămăși și 3 perechi de pantaloni. Asta se întâmplă, poate, doar femeilor, nu-i așa, domnilor? Bărbații nu au dulapurile pline până la refuz cu haine și accesorii. pentru că, atunci când merg la cumpărături, se gândesc foarte bine ce anume le lipsește și iau fix acel lucru. Cei care lucrează în mediul de afaceri, caută să aleagă obiecte vestimentare din stilul business, dar care, în același timp, aduc un plus de stil și rafinament. Domnii trebuie să știe că, de multe ori, accesoriile fac diferența!

Cum trebuie să arate o ținută office impecabilă

Tinuta office - costum albastru

Tinuta office - costum albastru[/caption] Fiecare bărbat își dorește să arate și să se îmbrace bine. Iar cu puțină atenție, atât la alimentație, cât și la vestimentație, poate reuși cu succes să bifeze aceste obiective. Prin „ținută office” se înțelege o vestimentație elegantă, potrivită pentru birou. Ιar locul de muncă dictează mai departe câteva reguli, în funcție de domeniul de activitate. Unele, însă, sunt general valabile! Iată care:

Culori neutre

Paleta de culori este unul dintre lucrurile la care trebuie să ai mare grijă atunci când creezi o ținută office. Imprimeurile aglomerate, nuanțele țipătoare și șosetele multicolore trebuie evitate. 

Sacouri si camasi office in dungi si carouri

Cămășile oferă mai multă libertate, când este vorba de culori. Atât timp cât le asortezi la restul ținutei, poți să alegi și nuanțe mai intense. Atenție, însă, cămașa trebuie să fie într-o singură culoare. Cravata face parte din ținuta office, dar nu este obligatorie. Stilul vestimentar bărbătesc a început să fie mai degajat în această privință. Iar bărbații reușesc să aibă un aer elegant și fără cravată, cel puțin atunci când sunt la birou. La evenimente de gală, cravata sau papionul nu trebuie să lipsească. Șosetele pot strica imaginea dacă sunt asortate nepotrivit. Culoarea ciorapilor trebuie să fie ca și cea a pantalonilor. Costumul negru este total nepotrivit pentru o ținută office. E mult prea elegant și se recomandă doar la evenimente speciale. Poți opta pentru gri, albastru, maro sau bej.

Accesorii potrivite

Stilul vestimentar al bărbaților este foarte bine completat de către accesorii. Acestea sunt foarte importante chiar și pentru domni, mai ales când este vorba despre o ținută office, pentru că scot în evidență obiectele vestimentare și dau o notă de originalitate. Iată ce trebuie să alegi pentru un look office perfect: Geanta de umăr bărbătească este ușor de asortat și se potrivește atât pentru o ținută office elegantă, cât și pentru o ținută business casual, pentru că modelele sunt diferite și originale. Exact cum va fi și look-ul tău!

 

Accesorii - Geanta de umar barbateasca potrivita pentru o tinuta office Agenda personalizată îmbrăcată în piele naturală este dovada faptului că apreciezi lucrurile calitative, bine făcute și originale. Pentru că o ținută office este mai mult decât un sacou și o cămașă. Stilul ajunge în interiorul biroului și dezvăluie personalitatea fiecăruia.

Accesorii - agenda personalizata ideala pentru o tinuta office

Accesorii - agenda personalizata ideala pentru o tinuta office[/caption] Portofelul hand made din piele va completa perfect orice ținută. Chiar dacă nu este la fel de vizibil ca geanta, face parte din accesoriile de calitate care nu trebuie să lipsească niciunui bărbat.

Accesorii - portofel hand made pentru tinute office

 Ceasul trebuie să fie unul elegant, cu o ramă aurie sau argintie și o brățară elegantă. Niciunui bărbat îmbrăcat la costum nu trebuie să îi lipsească acest accesoriu.

Accesorii - ceas tinuta office

Încălțăminte adecvată

Adică pantofi eleganți, dar nu ca și cei cu care mergi la nunți. Nu alege culori stridente. Dacă vrei ceva diferit, poți să optezi pentru o pereche de pantofi în două culori, de exemplu bej și albastru. Ai grijă să fie nuanțe pale.

Cum se compune o ținută office

O ținută office se compune, de obicei, dintr-un costum business, o cămașă, o cravată, încălțări, șosete și accesorii, în funcție de stilul fiecăruia și de anotimp.

Tinutele office - elemente - costum albastru - pantofi maro - cravata albastra cu buline

Tinutele office - elemente - costum albastru - pantofi maro - cravata albastra cu buline[/caption] Iată câteva reguli esențiale în alcătuirea unei astfel de ținute: Cureaua trebuie să aibă aceeași culoare ca a pantofilor; Ciorapii trebuie să fie lungi, să nu se vadă pielea când te așezi; Manșeta cămășii este recomandat să ajungă până la baza palmei, iar mâneca sacoului să fie mai scurtă cu 1-1.5 cm; Pantalonii nu trebuie să fie foarte mulați, dar nici largi. Atenție și la lungimea acestora. Regulile spun că trebuie să formeze maxim o cută; În loc de sacou, poți purta o vestă elegantă; La birou poți rămâne în cămașă, chiar și fără cravată; Iarna se poartă un palton peste ținuta office.

Exemple de ținute business și business - casual

De fiecare dată când intenționezi să creezi o ținută impecabilă, încearcă să nu aglomerezi din punct de vedere vizual. Vrei să ieși în evidență, nu să fii un pom de Crăciun, nu-i așa?

Ținute business-elegante

Acestea trebuie să fie stilate, nu numai business, dar fără a se limita la elementele clasice.

Business outfit - costum negru si cravata verde - costum albastru si cravata rosie

Ținute business-clasice

Ținutele din această categorie merg pe un tipar puțin mai vechi, dar foarte apreciat, fiind purtate de cei care sunt de părere că moda clasică va supraviețui mereu, indiferent de tendințe.

Tinuta office - costum gri - camasa alba - cravata neagra - Costum albastru si cravata in dungi

Ținute business - casual

Probabil cele mai purtate tipuri de ținute office din zilele noastre, acestea îmbină profesionalismul cu o stare de confort, fără a fi nevoie ca totul să arate „ca la patru ace”.

Camasa albastra - vesta gri - geanta de umar masculina - tinuta office cu blugi si sacou

Ținute office în funcție de anotimp

Bineînțeles, și anotimpul sau condițiile meteo sunt aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți alcătuiești acest tip de outfit.

Ținute office de toamnă - iarnă

În sezonul rece, stilul office trebuie să își mențină eleganța. Costumele dintr-o stofă mai groasă sau chiar din lână sunt cele mai potrivite. Iar un palton, o geantă și un fular, ar trebui să fie de ajuns pentru un look business modern. Puloverele sunt și ele elegante, iar în anotimpul rece arată chiar foarte bine!

Sacou maro - camasa alba - cravata neagra - tinuta office - sacou si maleta

 

Ținute office de primăvară - vară

Acestea sunt din materiale mai subțiri și de calitate, de exemplu, in sau bumbac. Vesta, în locul sacoului este o opțiune bună atunci când afară sunt temperaturi ridicate. Cămășile cu mânecă scurtă sunt destul de controversate. Este clar că niciodată nu trebuie să porți un sacou peste o astfel de cămașă. E o regulă ce ține de etichetă. Poți, în schimb, să îndoi mânecile cămășii dacă îți este cald.

Tinuta office- camasa alba - vesta albastra - set pantaloni, camasa, sacou, pantofi, portofel, ceas, curea...

Ținuta office, deși elegantă și rafinată, este mai greu de purtat. Necesită atenție la detalii, un dulap special și un fier de călcat bun. În funcție de personalitatea fiecărui bărbat și a regulilor impuse de companie, poate fi abordată într-un stil smart, elegant sau casual. Sau o combinație între acestea. Este destul de greu de purtat cu alte ocazii, dar nu imposibil. La o plimbare de seară cu iubita, un pahar cu vin sau la o cină cu prietenii, vei arăta foarte bine într-o ținută office. sursa foto: shutterstock.com, urbanbag.ro