Pielea naturală este una dintre cele mai calitative materiale și, totodată, unul dintre cele mai apreciate. Nu este doar plăcută la atingere, ci este și rezistentă. Se înțelege, așadar, de ce există atâtea produse fabricate din piele. În acest articol, vei putea afla care sunt avantajele materialului, dar și cum o poți curăța și îngriji pentru a te putea bucura cât mai mult timp de caracteristicile ei.
Ce este pielea naturală? - Avantaje
Pielea naturală este un material obținut ca urmare a procesului de tăbăcire a pieilor animalelor. Oamenii s-au ocupat de prelucrarea pielii naturale încă din cele mai vechi timpuri, iar, în zilele noastre, acest proces reprezintă unul secundar. Dacă te întrebi de ce este proces secundar, ei bine, gândește-te la cât de multă carne se consumă, iar pielea animalelor respective ce poate fi prelucrată, merge mai departe în industria de fabricare a diferitelor produse de încălțăminte, îmbrăcăminte sau a accesoriilor, precum genți, portofele, agende și multe altele. Pe lângă folosirea uzuală, pielea naturală poate să fie utilizată și ca material de îmbrăcare a unor elemente de mobilier, precum canapea, fotolii sau scaune, dar și pentru tapițarea scaunelor mașinilor de lux. În funcție de modul în care acesta va fi prelucrată sau de felul în care va fi utilizată, va trece prin diferite transformări și procedee cum ar fi acela de vopsire a pielii naturale. Pentru ca aceasta să fie durabilă și să nu întâmpine probleme cum ar fi crăparea, trece printr-un proces din care face parte îmbibarea ei în diferite soluții care să îi mențină calitatea. Din cauza acestor procese, pielea naturală capătă un miros puțin neplăcut, dar care, în timp, dispare. Toate aceste procedee fac parte din tăbăcirea sau argasirea pielii naturale. Produsele confecționate din piele naturală sunt recunoscute pentru numeroasele avantaje pe care le oferă posesorilor. Așadar, fii sigur că, dacă îți vei cumpăra accesorii din piele naturală, nu vei regreta. Calitatea este prima care contează atunci când îți alegi un produs, iar durabilitatea vine ca un bonus la aceasta. Pielea naturală, mai exact, prelucrarea ei, a ajuns la un nivel foarte înalt, iar acest lucru face posibilă existența mai multor variante de culori, forme ori texturi pentru toate produsele confecționate, acestea având design-uri cât mai complexe.
Cum se curăță pielea naturală?
Curățarea produselor din piele naturală necesită o răbdare aparte, acestea fiind cunoscute pentru delicatețea lor. Dacă ai probleme în ceea ce privește accesoriile din piele naturală, iată câteva soluții utile pentru tine care sigur te vor ajuta cand vei dori să îți cureți accesoriile pretențioase:
Dacă este o piele lucioasă, amestecă apă călduță cu puțin săpun lichid pentru mâini, toarnă o parte din conținut pe o cârpă, iar apoi freacă atent direct zona pe care vrei să o cureți; - Dacă este vorba despre un produs din piele mată, ia o dischetă demachiantă curată și aplică puțină soluție de terebentină sau amoniac, apoi șterge ușor partea pe care vrei să o cureți; - O soluție clasică de curățat pielea naturală este amestecarea unei cantități egale de oțet alb cu apă și ștergerea efectivă a zonei pe care vrei să o readuci la viață; dacă nu funcționează pe loc, poți turna puțin amestec pe pată și o poți lăsa peste noapte să acționeze; Toate aceste soluții de curățat necesită atenție sporită, pielea naturală fiind sensibilă la curățare. Dacă vrei să păstrezi calitatea ei, fii atent la produsele pe care le folosești pentru a o curăța. Asigură-te că de fiecare dată folosești o cârpă curată și moale, care să fie stoarsă bine, indiferent ce tip de amestec de curățare vei utiliza. Mișcările de ștergere trebuie să fie circulare și nu trebuie să apeși cu forță, deoarece poți deteriora materialul.
Cum se întreține pielea naturală? - Sfaturi
Dacă ai accesorii sau elemente vestimentare din piele naturală, fii sigur că nu se vor demoda prea curând, așa că trebuie să ai grijă să le păstrezi calitatea și aspectul cât mai bine.
Intretinere piele naturala[/caption] Uite câteva sfaturi pe care le poți urma: - Dacă nu mai folosești o geantă din piele, asigură-te că înainte să o bagi în dulap, ai umplut-o cu ziare cât mai multe, astfel încât să nu-și piardă forma; - Dacă vrei să speli o jachetă de piele sau orice alt obiect ce are ca material pielea, niciodată să nu apelezi la mașina de spălat rufe de acasă, ci mergi, mai bine, la o curățătorie, pentru că cei de acolo vor ști ce să facă; - Dacă ți s-a udat din întâmplare un produs din piele, nu îl pune la uscat lângă o sursă puternică de căldură, deoarece vei observa că va rămâne pată în locul respectiv; - Dacă vrei să schimbi geanta din piele naturală, asigură-te că după ce ai mutat obiectele pe care le aveai în interiorul ei, o vei scutura bine și, dacă este cazul, o vei șterge cu un șervețel umed; - Dacă vrei să redai strălucirea obiectelor din piele naturală, le poți șterge cu o cârpă pe care să o înmoi în lapte crud sau în albuș de ou bătut;
În cazul în care ești adeptul lucrurilor de valoare care să nu se demodeze în timp, articolele din piele naturală sunt perfecte pentru tine, dar fii atent la curățarea și întreținerea lor în timp. Sursa foto: Shutterstock.com